Kunstenaars

Shadid Parvez

"Take your own time"

Take your own time Vergroten
Take your own time

Details

Gegevens van "Take your own time"

 

Techniek Grafiek in Liquid Gloss in Baklijstr

Jaar 2020

Afmeting 88 x 88 cm

Prijs€ 1295.00

KunstUitleen€ 38.85 p/mnd waarvan u € 25.90 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Shadid Parvez

Shahid Parvez werd in 1970 geboren in het Indiase Udaipur. Tot op heden is dit ook de plek waar hij woont en werkt. Zijn geboortestreek, vol humor en absurditeiten, vormt onder andere de inspiratiebron van Shahid’s fantasievolle schilderijen.

Ook de beeldtaal van het kind speelt een grote rol in de schilderijen van Shahid Parvez. Met zijn open mind combineert hij als geen ander de ervaring van een volwassene met de eindeloze fantasie van een kind. Dit resulteert in schilderijen die zowel de rijkdom als de complexiteit van de wereld van een kind overbrengen.

De schilderijen van Shahid Parvez stralen ontzettend veel vrolijkheid uit en liggen dicht bij de natuur. Er komen voornamelijk veel dieren, planten en mensen in terug. Als jonge jongen verzamelde Shahid Parvez alles wat hij tegenkwam, van metaal tot aan glas en kralen. Deze voorwerpen zijn ook terug te zien in de kunst van Shahid Parvez, waarin hij volledig zijn hart volgt.

Shahid Parvez volgde een opleiding tekenen en schilderen aan de M.L. Sukhadia Universiteit en in 1993 studeerde hij met een gouden medaille af. Shahid Parvez heeft over de hele wereld galerie- en museale exposites gehad, waarmee hij een enorme staat van dienst heeft opgebouwd.