Kunstenaars

Anton Kuppens

""Geen titel""

Vergroten

Details

Gegevens van ""Geen titel""

 

Techniek Acryl op linnen

Jaar 2004

Afmeting 40 x 120 cm

Prijs€ 695,00 (Incl. lijst)

KunstUitleen€ 20,85 p/mnd waarvan u €13,90 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Anton Kuppens

BELGIE, LIEGE, 1962

Als kind al was hij erg creatief altijd aan het tekenen en schilderen, door het volgen van diverse cursussen en het vele experimenteren met verf en ondergronden is Kuppens geworden tot de schilder die hij nu is, autodidact zo te zeggen.

Zijn werk is geïnspireerd op beweging, emotie en ruimte daarnaast is hij gefascineerd door het heelal. Onmacht over het onwetende, wat er allemaal om ons heen gebeurd. Het gevoel dat je krijgt als je je afvraagt waarom wij hier op deze aarde leven, dat gevoel probeert Kuppens met lijnen en kleuren weer te geven.

 

In en op stille locaties maakt hij zijn werk, zijn werk is gelaagd en heeft vele uren op de ezel gestaan. Hij is lang bezig met een doek waardoor er soms hele andere vormen over reeds vergevorderde schilderijen worden aangebracht. Dit geeft het werk veel diepte.

Hij begint met het uitzetten van de vormen door dunne lijnen houtskool. De vormen kleurt hij in met acrylverf. Dan laat hij deze doeken vaak even met rust, een week, vervolgens gaat hij de werken met olieverf afschilderen, eerst met grote kwasten en dan steeds fijner, tot het gewenste gevoel en resultaat is bereikt.