Kunstenaars

Jef Poldervaart

"Lohengrin"

Lohengrin Vergroten
Lohengrin

Details

Gegevens van "Lohengrin"

 

Techniek Fotografie

Jaar 2015

Afmeting 121 x 131 cm

Prijs€ 2450.00

KunstUitleen€ 73.50 p/mnd waarvan u € 49.00 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Jef Poldervaart

Jef Poldervaart is afkomstig uit de reclame- en modewereld. Hij schrijft, schildert, musiceert, regisseert en fotografeert. Jef Poldervaart houdt ervan de diverse disciplines te vermengen en werkt aan een Multi-mediaal project, waarin al deze kunstvormen zijn terug te vinden. Jef Poldervaart’s fotografie lijkt een reeks bevroren beelden uit nooit gemaakte films. Het verhaal van die films? Dat laat hij aan de kijker over – een uitdaging om de fantasie aan het werk te zetten.

Zijn kunstwerken zijn vaak romantisch, maar zeker ook sensuele foto’s geven de vrouwen die voor hem poseren (actrices en topmodellen die naast hun commerciële werk ook iets creatiefs willen met hun talent) een zekere macht. Zij beheersen de situatie volledig. De toeschouwer mag kijken, maar meer ook niet.

Veel van zijn foto’s stralen een nostalgische glans af van die zo bijzondere en sterk visuele periode 1925 – 1950 in Parijs en Berlijn. De huidige beelden zijn echter met moderne technieken naar de huidige tijdgeest getransformeerd.

De foto’s van Jef Poldervaart bestaan uit vele lagen. In de computer vinden de eerste bewerkingen plaats, daarna volgen op canvas en papier nog allerlei nabewerkingen met verf, olie en krijt. Vaak geeft hij z’n werk nog een tekstuele herinnering of boodschap mee, flarden en woorden die in het totaalbeeld hun rol opeisen.

Het werk van Jef Poldervaart staat in een steeds groter wordende internationale aandacht.