Kunstenaars

Jochem de Graaf

"Flowers 5"

Flowers 5 Vergroten
Flowers 5

Details

Gegevens van "Flowers 5"

 

Techniek Acryl op linnen

Jaar 2020

Afmeting 70 x 140 cm

Prijs€ 695.00

KunstUitleen€ 20.85 p/mnd waarvan u € 13.90 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Jochem de Graaf

(Geboren te Amersfoort 1954)

Jochem woont en werkt in de omgeving van Amersfoort.Schilderen is zijn grote passie. Hij is autodidact en wordt bij het schilderen vooral geïnspireerd door de mens die hij vervolgens enigszins abstract neerzet op zijn doeken. De manier van werken en materiaalgebruik geven een speciale dimensie aan zijn schilderijen, waarbij het reliëf een enorme dieptewerking geeft. Door lichtinval en schaduwwerking wordt dit nog eens extra benadrukt.

 

Jochem schildert ook graag bloemen. Tulpen, rozen en zonnebloemen vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor hem. Hij schildert ze op zijn manier in volle en warme kleuren. Soms vormt ook een landschap de aanleiding voor nieuwe ideeën. Jochem schildert op linnen en gebruikt hierbij een

verdikkingspasta om de ondenruerpen in relief aan te brengen met een plamuurmes, dik penseel of spatel. Na droging van de pasta worden de vormen kleurgegeven met olieverf.

 

Jochems werk wordt door velen gewaarde erd. Zijn exposities trekken veel belangstelling en hij kan de vraag naar zijn werk nauwelijks aan. Zijn schilderijen worden verkocht in binnenen buitenland. Ze hangen in huiskamers, kantoren en andere bedrijfsruimtes. Zijn werken worden ook in diverse Nederlandse regeringsgebouwen aangetroffen.