Kunstenaars

Corneille

""Juichende vogel""

Vergroten

Details

Gegevens van ""Juichende vogel""

 

Techniek Zeefdruk

Jaar 2001

Afmeting 55 x 65 cm

Prijs€ 425,00 incl. lijst

KunstUitleen€12,75 p/mnd waarvan u €8,50 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Corneille

Guillaume Cornelis Beverloo, beter bekend als Corneille (Luik, 3 juli 1922 –2010) is een Nederlandse Cobra-schilder.

Corneille werd geboren in het Belgische Luik, als kind van Nederlandse ouders. Hoewel grotendeels autodidact, volgde hij toch kunstcursussen aan de Amsterdamse Academie, tussen 1940 en 1942. In 1946 hield hij in Groningen zijn eerste expositie.

 

Aanvankelijk sterk beïnvloed door het werk van Picasso, maakte hij zich in 1948 hiervan los en trad toe tot de Cobra-beweging; hij is daarvan medeoprichter, samen met onder anderen Karel Appel, Jan Nieuwenhuys en diens broer Constant Nieuwenhuys. Cobra staat voor Copenhagen, Brussel, Amsterdam

 

In 1950 verhuisde hij van Amsterdam naar Parijs. Daarna reisde hij meermalen naar andere delen van de wereld: Italië, Noord-Afrika, Noord-Amerika, de Antillen en Zuid-Amerika. Deze reizen bepalen in hoge mate de aard van zijn werk. Lyrische transposities in een warm en genuanceerd coloriet drukken zijn spontane emoties uit. Vanaf 1960 viel hij terug op figuratieve kunst, waarbij vrouwen, vogels, bloemen en vaak personages tot zijn artistiek vocabularium behoren.

 

Zelf beweert hij dat schilderen geen hobby of werk is, maar eerder een roeping. In 2010 is Corneille in Parijs overleden.