Kunstenaars

Sheila van Berkel

""Klaprozen""

Vergroten

Details

Gegevens van ""Klaprozen""

 

Techniek Acryl op Linnen

Jaar 2022

Afmeting 70 x 140 cm

Prijs€ 1550,00

KunstUitleen€46,50 p/mnd waarvan u €31,00 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Sheila van Berkel

Sheila van Berkel is geboren in 1983 in het Zeeuwse stadje Goes. Ze is de dochter van Elly van Berkel en de impressionistische schilder Peter van Berkel.

Als klein meisje was ze gefascineerd door zowel de kunst van het dansen als de kunst van het schilderen en sindsdien is ze onafscheidelijk verbonden met beide disciplines. Op 4-jarige leeftijd nam ze haar eerste balletlessen en zolang ze zich kan herinneren kijkt ze mee over haar vaders schouder naar zijn imposante schilderkunst. Leergierig als ze is, is ze vastbesloten alles te leren over haar vaders techniek. Een techniek die ze vandaag de dag nog steeds toepast. Met niet meer dan een palletmes creëert ze dikke lagen verf op doek. Rijk van textuur en levendig van kleur.

In 2001 stond ze voor de moeilijke keuze: Dansacademie of Kunstacademie. Ze studeert af aan de Rotterdamse dansacademie in 2005. Tijdens haar studie blijft ze schilderen en probeert het te combineren met het veeleisende leven van een proffesionele danser. Op het eerste gezicht lijkt dit onmogelijk maar uiteindelijk leerde ze een gelijke hoeveelheid energie en creativiteit aan beide passies te geven.

Invloeden van haar danservaringen zijn terug te zien in haar schilderijen, vloeiende lijnen en de tastbare fysieke sensualiteit van dikke lagen verf zorgen voor beweging in haar schilderijen. Ze is continu op zoek naar overeenkomsten in ritme, dynamiek en expressie van beide vakgebieden.