di t/m vr 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11.00 tot 17.00 uur | Bel ons : 06-54792275

Smael

Details

Gegevens van "Party I"

 

Techniek
Origineel

Jaar
2010

Afmeting
100x100x10

Prijs
€ 1680,00

Kunstuitleen
€ 50,40

Huurprijs
€ 16,80 p/mnd

Spaarprijs
€ 33,60 p/mnd
 

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van Smael

SmaelAls graffitikunstenaar heeft Smael gezorgd voor een opmerkelijke tussenkomst in het stedelijke landschap van Rio de Janeiro, Brazilië. Smael is een stadsjongen, die muren gebruikte om zijn onuitputtelijke fantasie uit te vouwen en tot leven te brengen. Smael onthult in zijn werk een imaginaire wereld die wordt bevolkt door kleurige dieren en schepsels waarvan een enorme positiviteit uitgaat. Dezelfde positiviteit als die van de kleurrijke persoon Smael zelf.
 
Deze jonge en veelzijdige kunstenaar laat zich niet zo snel vastpinnen of beperken. Voor zijn werk gebruikt hij bijvoorbeeld stukken hout, koelkasten en een veelheid aan andere onverwachte objecten. Het meest in het oog springende aspect van Smael is wellicht het vermogen om een totaal vernieuwende en persoonlijke stijl te ontwikkelen. Dit maakt van hem een veelbelovend kunstenaar, in binnen en buitenland.
 
De Braziliaanse media heeft sinds enige tijd het fenomeen “Smael” ontdekt. Sindsdien wordt hij gezien als het aanspreekpunt van de “jonge creatieve” in Brazilië. Hij was als initiatiefnemer betrokken bij het opzetten van een graffiti school in krottenwijken, waar hij de jeugd “zelfvertrouwen door creativiteit” bijbrengt.
 
Smael heeft een dusdanig bijzondere stijl ontwikkeld dat zijn werk binnen de kortste keren toe was aan een nog groter publiek. Daarom is hij begonnen met zijn werk over te zetten op doek. Deze doeken zijn inmiddels te zien in moderne kunstgalerieën in Brazilië en belangrijke kunststeden door Europa. Zijn werk heeft een groeiende groep verzamelaars aan zich weten te binden en wordt inmiddels vertegenwoordigd op diverse belangrijke Europese kunstbeurzen zoals Frieze Art Fair London, Arco Madrid, Art Strasbourg en LineArt Gent.
Bel ons direct!