di t/m vr 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11.00 tot 17.00 uur | Bel ons : 06-54792275

Ad Verstijnen

Details

Gegevens van "Delivery Man"

 

Techniek
Zeefdruk

Jaar
2007

Prijs
€ 895,00 (Zeer luxe ingelijst)

Kunstuitleen
€ 26,85

Huurprijs
€ 8,95 p/mnd

Spaarprijs
€ 17,90 p/mnd
 

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van Ad Verstijnen

Adverstijnen
De artistieke loopbaan van Verstijnen begon ongeveer 35 jaar geleden. In de loop der tijd ontwikkelde hij eigen methodes en technieken en deed op een gewaagde manier aan experiment. Er werden allerlei materialen gebruikt o.a. ribbelkarton, jute, plastic en structuurmaterialen. Mede door het gebruik van deze materialen ontstonden er karakteristieke werken.

Zijn recente schilderijen worden gekarakteriseerd door een krachtig handschrift en een sterk sprekend kleur gebruik. Er ontstaan op deze manier stabiele composities, niet van humor gespeend.
 
Ad wil naar het eigene, het spontane. De jeugdtekeningen van zijn kinderen, Maaike en Edgar waren vaak een bron van inspiratie. Het optimisme hierin sprak hem aan. Hij begon dit steeds meer te zien en te waarderen.
De stijl die hieruit voortkwam toont duidelijk verwantschap met de felle kleuren en spontane expressie van de internationale Cobragroep. Ad Verstijnen schildert de directe leefwereld van het kind: kind met poes, fiets, vogeltje, en bal. Al deze afbeeldingen symboliseren de vrijheid en hebben niets te maken met de normen en regels van de volwassen maatschappij. Zo maakt de kunstenaar zich bewust los van de op de academie aangeleerde normen.
De laatste tijd maakt Ad Verstijnen ook steeds meer ruimtelijk werk.
 
De kunstenaar omschrijft zijn werk met de volgende woorden:
 
Altijd de andere kant op. Slingeren, vol plezier, heen en weer tussen fantasie en werkelijkheid. Het optimisme schuifelt mij naar voren in een avontuur van creativiteit, waarbij verworvenheden zoveel mogelijk worden vermeden.
Meestal ga ik uit van niets. Soms staat een kindertekening dan weer een oldtimer of een vorm van activiteit centraal. Ik wil grensverleggende waarden aftasten, opvallend werk maken, zodanig dat ik vooral de verwondering en aandacht van mezelf tref.
Wat ik doe heeft geen enkel houvast. Is het de zin van de onzin? Het werk wordt in ieder geval zinvol als het binnen mijn slingeren past. Het zal een heldere uitstraling, een heftige dynamiek, felle kleuren en een soort ruimtelijkheid moeten weergeven
Altijd met alle intentie bezig zijn en toch weer afstand nemen. De worsteling zal blijven…
 
Ad Verstijnen.
 
De schilderijen en beelden van Ad Verstijnen bevinden zich in vele verzamelingen.
Particulieren, bedrijven, de overheid en musea kochten zijn werk aan.
Ziekenhuis Delfzijl, Gezamenlijke huisartsendienst Nijmegen, Elkerliekziekenhuis Helmond, Waterschap de Aa, Raad v.Rechtsbijstand Den Bosch, Rabobank diverse plaatsen in Nederland, Gemeente Landerd, Boxtel, Woningbouwver.Joseph
Op talrijke plaatsen is zijn werk te zien o.a. De Tweede Kamer, Paleis Noordeinde,
Ministerie van Onderwijs te Den Haag.
Ook zijn zeefdrukken getiteld poes met hond, poes op blauwe stoel, Londenbus, serie oldtimers, drie rechtsgeleerden, meisje met springtouw, indianenverhalen, broer en zus, de vredespijp en hoelahoepers zijn volop in de belangstelling. Recente oplagen zijn motorrijder, golfster, bankstelletje, big town, sigtseeing, dreamteam en twins.Eind 2004 zijn daar aan toegevoegd zonnekinderen, bevriendjes, huisje boompje beestje en voetbal.
Prijzen
1985: Internationale Staatsprijs voor Maritieme Schilderkunst te Antwerpen, België
1990: Laureaat van de Academie te Antwerpen
2003: geselecteerd voor Olympic Sport & Art Contest Athene 2004
 
Technieken
Schilderen: acryl, olie op linnen;
gemengde technieken op papier; dripping;
collages; aquarel; zeefdruk; driedimensionaal werk in
r.v.s., ijzer, brons en keramiek.
Bel ons direct!