Kunstenaars

Maria de Vries

"Gracious"

Gracious Vergroten
Gracious

Details

Gegevens van "Gracious"

 

Techniek Acryl Epoxy & Materie op linnen

Jaar 2023

Afmeting 200 x 100 cm

Prijs€ 3350.00

KunstUitleen€ 100,50 p/mnd waarvan u € 67,00 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Maria de Vries

Maria de vriesMaria de Vries (1955) toonde zich al op jonge leeftijd een groot talent, wat zich manifesteert in een breed gevarieërd oeuvre.

Maria is een kunstenares met een rijk palet, ze schildert onder andere: expressieve, avontuurlijke en kleurrijke silhouetten.
Bijzonder zijn haar warme kleuren in het merendeel van haar 'grote' werken, veelal in acryl op doek. Deze verfsoort sluit voor haar het best aan bij haar manier van werken.
 
Daarnaast is haar liefde groot voor de Limousin koe die zij altijd op het eigen bedrijf hebben verzorgd en nu vrij in het nabijgelegen natuurgebied ‘De Peel’ lopen waar Maria hen nog regelmatig bezoekt.
De drang om het moment te grijpen en het direct op doek vast te leggen wat zij ziet is voelbaar.
 
De schilderijen van Maria de Vries worden volgens eigen zeggen geboren, niet gemaakt. Met spontane penseelstreken en een diversiteit aan veelal aardse kleuren krijgen de beelden uit haar eigen leefwereld min of meer herkenbare vormen. Maria reist graag naar onherbergzame streken in het buitenland.
 
Zo was zij recent nog in Patagonië - Chili waarvan ze de beelden en emoties vertaalt in spontane harmonieuze werken welke in haar laatste schilderijen weer terug te vinden zijn.