Kunstenaars

Ingeborg Herckenrath

"Good to go"

Good to go Vergroten
Good to go

Details

Gegevens van "Good to go"

 

Techniek Acryl op linnen

Jaar 2023

Afmeting 120 x 150 cm

Prijs€ 3450.00

KunstUitleen€ 103.50 p/mnd waarvan u € 69.00 spaart

KunstKoopRegeling25% Aanbetaling restant in 10 of 20 termijnen

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van

Ingeborg Herckenrath

Ingeborg Herckenrath

Een eigentijdse kunstenares met een grafische achtergrond.

Ingeborg gebruikt heldere kleuren met een eigen schildertechniek waarmee ze artistieke kunstwerken maakt. Hierin staan esthetiek en schoonheid centraal. Naast de penselen, gebruikt ze ook andere gereedschappen en materialen om de verf te verwerken. De verrijking van kleuren zijn niet gelimiteerd door de beperking van de vormen. Hierdoor ontstaat een sterk visueel dynamisch beeld. 

 

Artist Statement

Ik heb een grote passie voor kleur, design en artistieke ontwerpen. Al op jonge leeftijd had ik de drang om mij creatief te uiten. Graag werk ik intuïtief en houd ervan om te experimenteren. Wel maak ik eerst een plan en compositie, daarna laat ik de verf zijn gang gaan. Ieder werk krijgt daardoor een unieke uitvoering van techniek, maar altijd in harmonie met wat het uit moet stralen. In combinatie met mijn voorbereidende werk geeft dit dus spontaniteit aan de ene kant en nauwkeurigheid aan de andere kant. In mijn grote portretten laat ik herkenbare lijnen weg zodat er alleen kleur en vorm overblijft. Hierdoor ontstaan er grote abstracte delen. Als geheel zoek ik naar positieve emotie en energie die mij raakt. Het grote formaat van mijn schilderijen (soms wel tot 2x2 meter) zorgt voor een sterke zeggingskracht in de ruimtes waar ze hangen.

Reizen, mensen, natuur en andere culturen inspireren mij. Dit neem ik ook mee in mijn abstracte werken. Afwisseling van mens en natuur geven mij dagelijks inspiratie en drive om dit vorm te geven in mijn atelier.

Ideeën blijven borrelen in mijn hoofd en ik heb constant de behoefte om deze uit te werken.