Openingstijden: Dinsdag t/m Zaterdag 12-17 uur. Zondag en maandag op afspraak! Bel ons 070-3870013 of 06-54792275

Peter Donkersloot

Peter Donkersloot, de befaamde kleurrijke kunstenaar!!!

Peter Donkersloot (8 april 1959) werd geboren in Arnhem. Na zijn studie aan de Arnhemse Kunstacademie was Peter freelance illustrator voor diverse uitgeverijen en reclame-bureaus. In zijn vrije tijd schilderde hij. Aan het einde van de jaren ‘80 ontdekte hij dat het werk en de ambitie niet meer goed samen gingen en nam de beslissing voor het schilderen te gaan.
 
Peter Donkersloot schildert volgens de oude ‘laag over laag’ traditie.
Transparante lagen over elkaar geven de schilderijen meer diepte en de kleuren zijn ‘warmer’. Dit kan niet worden bereikt door kleuren direct uit de tube. De oude meesters werkten op dezelfde manier met zelfgemaakte olieverf op olie-basis. Door het langzame drogen moesten zij, soms zelfs weken, wachten, voordat ze een extra laag konden toevoegen.
Dit is de reden waarom veel artiesten, zoals Donkersloot, nu werken met het snel drogende acryl (op basis van water) om dezelfde effecten te bereiken.
 

Als geen ander is Peter Donkersloot in staat om met zijn magistrale schildertechniek de essentie te visualiseren. Zo schildert hij filmsterren als Marilyn Monroe, Sophia Loren en Brigitte Bardot. 
Ook zijn er werken van popartiesten zoals Mick Jagger, Keith Richard en Bono. De tot verbeelding sprekende mafiahelden als Don Corleone, Al ‘Scarface’ Pacino of Tony Soprano spatten van de muur af.
 
Forum Art heeft een permanente collectie in stock, deze is te bezichtigen in de galerie aan de Parkweg 42 in Voorburg.
 
Bekijk de collectie van Peter Donkersloot
 
Bij Forum Art Kunstuitleen is kunst te koop én te huur!!! Vrijblijvende info: 06-54792275
 
Forum ART dé kunstuitleen voor de regio Voorburg, Den Haag, Zoetermeer, Delft en Rotterdam
 

 

Showroom

Parkweg 42 - Voorburg

Dinsdag t/m Vrijdag van 12:00 tot 17:30
Zaterdag van 11:00 tot 17:00

Bel ons direct!